به گزارش «نماینده»، سرلشکر محمد باقری رئیس ارکان و امور مشترک نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز (دوشنبه) به مناسبت سالروز فتح خرمشهر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرده بود، ضمن تبریک به مناسبت روز میلاد امام عصر (عج) گفت: سالروز پیروزی بزرگ بیتالمقدس که منجر به فتح خرمشهر شد را به ملت ایران تبریک عرض میکنم.
وی اضافه کرد: درود خدا به ارواح طیبه شهدای انقلاب اسلامی و مدافع حرم که در ایامی به دور از سالهای دفاع مقدس با گذشت از جان در دفاع از حریم اهل بیت سر از پا نمیشناسند.
رئیس ارکان و امور مشترک ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه از نمایندگان دوره نهم مجلس نیز تشکر میکنم، خاطرنشان کرد: نمایندگان دوره چهارساله خود را به اتمام رساندند و باید از آنها برای تلاش در تقویت بنیه دفاعی جمهوری اسلامی ایران که همت ویژهای داشتند، تشکر کنم.
سردار باقری ادامه داد: نمایندگان در ۴ سال گذشته چه در احکام دائمی و چه در قانون بودجه سال ۹۵ توجه ویژهای به بنیه دفاعی کشور داشتند. امیدوارم با تداوم این وضعیت و اجرایی شدن آن شاهد ارتقای توانایی و بازدارندگی ملت ایران باشیم.
وی با بیان اینکه ملت ایران تنها ۲۰ ماه بعد از گذشت انقلاب اسلامی و در حالی که در این مدت گرفتار حوادث گوناگونی مانند بحرانهای داخلی در برخی مناطق مرزی کشور بودند و در تلاش برای تثبیت انقلاب و نظام در برابر اختلافات و جناحبندیهای داخلی بودند با کودتا و تجاوز خارجی طبس مواجه شدند، یادآور شد: ملت ایران پس از این اتفاقات به طور ناجوانمردانه و غافلگیرانه با تهاجم سراسری ارتش بعث عراق با حمایتهای قدرتهای بزرگ به ویژه آمریکای جنایتکار مواجه شدند.
رئیس ارکان و امور مشترک نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در این دوره حملهای با بیش از ۱۲ لشکر مجهز و نیروی هوایی آن روز عراق انجام و مراکز جمعیتی کشور بمباران شد و با واحدهای زرهی نیز مردم مرزنشین کشورمان مورد هجوم قرار گرفتند.
سردار باقری خاطرنشان کرد: با توجه به عدم آمادگی نیروهای مسلح کشور در مدت کوتاهی بخشهایی از مناطق مرزی کشور که درحدود ۱۵ هزار کیلومتر بود به تصرف ارتش بعث عراق درآمد.
رئیس ارکان و امور مشترک ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه نبرد جانانهای که شروع شد ۸ سال به طول کشید و به همراه خود تصاویری از مقاومت، ایثار، شجاعت، شهامت و شهادتطلبی را برای جوانان و همه ملت ایران به همراه آورد، اظهارکرد: جنگی که در یک سوی آن ملت انقلاب کرده ایران با دستان خالی بود که مورد هجوم سیاسی، تبلیغاتی، اقتصادی، محاصره و تحریم قرار گرفت و با دشمن متجاوزی مبارزه میکرد که از حمایت قدرتهای بزرگ و مرتجعین منطقه حمایت میشد اما با این حال جز سیاهروزی و شکست چیزی نصیب مهاجمان و دشمنان این ملت نشد.
سرلشکر باقری با اشاره به پیام ۵ مهرماه امام خمینی به نمایندگان مجلس آن زمان، یادآور شد: امام خمینی (ره) در آن پیام فرمودند حضرات و آقایان در هر نقطهای که هستید مردم را برای جنگ و درگیری با آمریکا آماده کنید که جنگ، جنگ است و عزت و شرف میهن و دین در گروی همین مبارزات است که گویا امام خطبه ۲۷ نهجالبلاغه را برای ما ترجمه و بیان میکرد.
وی با بیان اینکه در مدت ۲۰ ماه از آغاز جنگ تا فتح خرمشهر در ۳ خرداد ۱۳۶۱ فراز و نشیبهای زیادی در جنگ اتفاق افتاد، گفت: اگر منحنی تحولات جنگ را ترسیم کنیم به شکل U خواهد بود که در ابتدا متجاوزان با تمام توان تهاجم کردند و پیشروی کردند و توانستند ما را در برخی مواقع به شکست بکشانند و در ۵ ماه اول سرزمینهای وسیعی را به تصرف خود درآورند.
رئیس ارکان و امور مشترک نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران افزود: حتی ۳ عملیات بزرگی که با طراحی ارتش و با فرماندهی، فرمانده کل قوای وقت -که رئیسجمهور نالایق آن زمان بود- به شکست انجامید؛ شرایطی که از جهات سیاسی در داخل گرفتاریهای فراوانی را ایجاد کرده بود.
وی خاطرنشان کرد: در ۱۴ اسفند ۵۹ آن سخنان نامناسب را از رئیسجمهور وقت در دانشگاه تهران شنیدیم و دیدیم چگونه اختلافافکنی در میان ملتی کرد در حالی که باید پشتیبان جبهه میبود. دوستانی که در آن دوران جبهه حضور داشتند به خوبی به یاد دارند که یأس و ناامیدی و نگرانی در میان برخی وجود داشت که چه آیندهای برای کشور میتوان متصور شد و همه احساس میکردیم که چه نگرانی وجود دارد.
سرلشکر باقری تصریح کرد: این نگرانی وجود داشت که چرا با وجود نیروهای دوره دیده نتوانستهایم قدم از قدم برداریم و چرا حادثه هویزه، حادثه جاده ماهشهر به آبادان، اتفاق افتاد.
و ی در ادامه با اشاره به پیروزیهای ایران در مهرماه سال ۶۰ گفت: اتفاقی که پس از شکستها افتاد، این بود که عدهای از جوانان انقلابی این مرز و بوم به این نتیجه رسیدند که با راهبردها و قواعدی که از خارج آمده و اتکا به تجهیزات و تجهیزات محوری نمیتوان بر دشمن غلبه کرد و باید جبهه را متحول کرد و ابتکار و روشهای جدیدی را به کار برد که اینها همگی منجر به پیروزی در عملیات ثامنالائمه برای شکست حصر آبادان و پیروزی در عملیات بیتالمقدس برای فتح خرمشهر شد.
این فرمانده اطلاعات و عملیات در دوران دفاع مقدس با اشاره به عملیاتهای بزرگ دفاع مقدس همچون فتح خرمشهر و رمز پیروزیهای جمهوری اسلامی ایران در این باره، گفت: این عملیاتها با اعتماد به نفس جوانان، تربیت نیروی درست و یادگیری شکست دشمن، صورت گرفت.
وی افزود: مهمترین نتیجه عملیاتهای بزرگ در دوران دفاع مقدس، فهم «ما میتوانیم» بود که متاسفانه امروز برخیها این جمله مقدس را بیان میکنند اما در عمل هیچ اقدامی انجام نمیدهند.
رئیس ارکان و امور مشترک ستاد کل نیروهای مسلح کشور یکی از راهبردهای موفقیت آمیز عملیاتهای بزرگ دفاع مقدس همچون فتح خرمشهر را وحدت ارتش و سپاه عنوان و تاکید کرد: شکست دشمن در چنین علمیاتهایی آثار بسیار بزرگی داشت که معادله جنگ را به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر داد.
سرلشکر باقری در ادامه با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) در دوران جنگ، گفت: حال که بعد از این سالهای طولانی به پیامهای نورانی امام خمینی (ره) درباره جنگ نگاه میکنیم، پیروزیهایی که ایشان از آن سخن میگفت برای ما ملموس شده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز ملت عراق، به پشتیبانی ایران دلگرم است که را میتوان از برکات دفاع مقدس دانست. معتقدم امروز نیز به نیروهای انقلاب اعتماد چندانی نمیشود.
رئیس ارکان و امور مشترک ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: اگر امروز به فریاد رهبر معظم انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی توجه کنیم با وعده الهی در این عرصه به پیروزی میرسیم.
نظر شما